info@handdyed.dk / Fragt fra 52,50 / Fri fragt over 500 kr.

Om Handdyed

Handdyed blev etableret af Charlotte Spagner i 2016.

Vi holder til i Bælum, en lille landsby som ligger 30 syd for Aalborg. Vi har farveværksted og kontor på vores nedlagte landsted, hvor vi har indrette staldbygningerne til dette formål.

I forhold til indretning af farveværksted og hele farveprocessen har det været vigtigt for mig at indtænke energivenlige løsninger mm. 

Alt elforbruget til garnfarvningen, tørring af garn med mere, kommer fra vores solceller.

De farver, vi anvender, er godkendte og uden tungmetaller. Opskrifterne på de forskellige farver er udregnet således, at garnet opsuger så godt som alt farvestoffet. Derved kan vandet bruges op til flere gange, og der udledes ingen overskudsfarve til spildevandet. 

Vi farver udelukkende på garn som ikke er superwash behandlet, og vi bestræber os på at garnet er økologisk i det omfang det er muligt at skaffe det i den givne kvalitet.

Vi farver på bestilling. Det vil sige, at vi ikke ligger inden med et stort lager af farvet garn i farver som måske kan være vanskelige at sælge. Endvidere betyder det, at vi altid har alle vores kvaliteter i alle vores farver tilgængelige i webshoppen.

Martha

Martha har været ansat siden 2020 og står primært for farvning af garn. Hun er superdygtig og kender efterhånden farveopskrifterne ud og ind.

Når Martha ikke farver garn hygger hun med sin hund og kat, volleyball med meget mere.

Lise Lotte

Lise Lotte blev ansat i sommeren 2021 i forbindelse med at vi åbnede vores fysiske butik i Aalborg. I butikkens åbningsperiode fungerede Lise Lotte om butikchef og varetog ligeledes regnskab.

Lise Lotte styrer fortsat vores regnskab med kyndig hånd, samt står for skrivning af strikkeopskrifter, håndtering af hjemmeside/webshop samt meget mere.

Emilie

Emilie er vores ældste datter. Til dagligt læser hun medicin i Aalborg. Jeg er så heldig at hun stiller op som model i forbindelse med fotografering af vores strikdesign. Endvidere træder hun ofte til og hjælper med farvning af garn når vi har travlt.

Charlotte

Jeg hedder Charlotte Spagner og er den heldige ejer af Handdyed.dk.

Jeg bor på lille nedlagt landsted i Nordjylland med min mand og 4 børn.Jeg er oprindeligt uddannet læge, og jeg har arbejdet som sådan i små 10 år. Jeg har altid haft en stor interesse for håndarbejde, og for et par år siden trappede jeg ned i lægegerningen og op i håndarbejdstid.

Gennem årene har jeg beskæftiget mig med alt, lige fra plantefarvning, spinding, vævning, strik, hækling mm. Jeg har i en længere årrække farvet mit eget garn – dog primært til eget brug. Siden sommeren 2016 har jeg arbejdet fuldtid med garnfarvning og afholdelse af kurser.

Jeg har indrettet et farveværksted i vores udbygninger, og på den måde kan jeg arbejde hjemmefra og samtidig passe vores dyr og store køkkenhave. Vi forsøger så vidt muligt at leve økologisk og bæredygtigt.

Vi er således overvejende selvforsynende med kød, æg, honning og grøntsager. I sæsonen spiser vi af egne frugter, nødder og bær.