Menu
Shop

Vær opmærksom på at garnet kan indeholde overskudsfarve. Vaskes separat første gang.

Det anbefales at håndvaske garnet. Vaskemaskiner er forskellige, det anbefales at vaske en mindre prøve håndfarvet garn inden man smider hele sit håndstrikkede projekt i vaskemaskinen…jeg taler af erfaring!!!

Jeg sælger håndfarvet garn, farvet i relativt små portioner. Ikke to nøgler garn er ens, selv om de kommer fra samme farvegryde. Der er mange faktorer der spiller ind når man håndfarver garn. Vandtemperatur, PH-værdi, mængden af vand i gryden, hvor lang tid garnet er i berøring med farvestoffet mm. Selv om man er omhyggelig med at opløse farvestoffet i gryden, vil der være en tendens til at koncentrationen af farvestoffet er højest i bunden af gryden, dette medfører at det garn som ligger nederst i gryden får en kraftigere farve end det garn som ligger øverst. Alle disse faktorer – samt mange flere, og helt sikkert månens placering på himlen – gør håndfarvet garn så specielt, unikt og sjovt.

Hvis man for eksempel bestiller håndfarvet garn til en trøje, vil der derfor være en risiko for, at man på et strikkeprojekt som dette, vil kunne se overgange hvor der er skiftet mellem garnnøglerne. En måde at komme omkring dette problem, er ved at strikke med to garnnøgler af gange. Det vil sige at man på et strikketøj hvor man strikke frem og tilbage; strikker to pinde med det ene garnnøgle og derefter to pinde med det andet garnnøgle – og så fremdeles. Strikker man rundt, strikker man en runde med det ene garnnøgle og derefter en runde med det andet garnnøgle osv. På denne måde ”kamuflerer” man forskellene på de håndfarvede garner. Ligeledes kan man også være omhyggelig med at lave ”glidende ” overgange når der skal skiftes til næste garnnøgle. Lad være med at skifte begge garnnøglerne på samme tid.

Hvis man ønsker at få farvet garn i en speciel farve eller i en speciel farvekombination står jeg gerne til rådighed. Dette gælder både hvis man ønsker at få farvet på garn jeg allerede fører i sortimentet. Det kunne også være at man ligger inde med en helt speciel garnkvalitet man ønsker skal håndfarves unikt. Skriv en mail eller ring, så tager vi en snak om mulighederne.